News ch

General News

En guide till att köpa accessoarer till din festklädsel

När du har fått en inbjudan till en fest är det ibland ganska mycket att stå i innan festen. Du vill helt säkert få till en spännande och attraktiv utstyrsel som ger det där lilla extra och som ger dig den där självkänslan som gör dig än mer attraktiv.

I utstyrseln ingår hela uppsättningen från håret, till smink, ögonfransar, ögonbryn, tatueringar, öron, halsen, naglar och händer, smycken på tänderna, armband, örhängen, handväska, skor, handskar, mantel, ringar och kanske än mer beroende på vem du är och hur vågad du är.

Det hela börjar oftast med att du tittar på festklänningar. Trots att accessoarerna är viktiga är det klänningen som står i fokus och det är till den som accessoarerna ska passa. JJ’s House är ett av de företag som har en bred uppsättning festklänningar och även accessoarer så där kan du börja din sökning.

När du väljer accessoarer så kan du glädjas åt att utvecklingen av trender i världen gått åt ett håll som gjort att du kan välja mycket friare nuförtiden. Det är inte alls samma krav på att matcha allt efter färg, form och storlek som en gång var fallet. Nu kan du istället ta ut svängarna och även förmedla budskap genom din klädsel. Du kan också ha en större mängd accessoarer nu eftersom det blivit helt legio att bära andra accessoarer i håret än hattar – som fortfarande är helt okej dock.

Klockor

En av de accessoarer som är mest spännande 2019 är klockorna. En dam kan nu bära armbandsur som är gjorda för män. De bredare och fylligare uren kan bli en mycket spännande konstrast till en tunn, bar arm. Den stora klockan kan också sticka ut på ett intressant sätt och dra till sig särskild uppmärksamhet. Välj med omsorg men känn dig fri att välja en klocka som inte nödvändigtvis matchar din klänning eller dina andra accessoarer.

Handväskan

Handväskor som bärs till finare fester ska enligt traditionen vara små och axelbandet är mest till för utsmyckning. Även med handväskorna kan du nu dock ta ut svängarna en del och bryta med både färg och form. Vissa damer bär nu större handväskor som de pryder med allehanda matchande motiv som kan bära med sig budskap till omgivningen om en samhällsfråga som ligger dig nära om hjärtat, eller någonting annat för den delen.

Smycken

Smycken är en tidlös del av accessoarerna du bär. Smyckena i sig själva kan också vara tidlösa och ha en lång historia bakom sig. Med dina smycken kan du signalera en lång rad med budskap om dig själv och hur du ser på världen men också om din egen status i samhället. De smycken en kvinna bär har alltid signalerat inte bara hennes välstånd men framförallt hennes mans välstånd och hans förmåga att skänka henne de fina smyckena. Sist avseende smyckena kommer den delen som handlar om bling. Dina smycken kan vara mycket synliga eller mycket diskreta och det signalerar hur mycket eller lite du vill sticka ut under festen.

Skorna

De skor du bär på en fest kan du välja att visa mer eller mindre beroende på vilken festklänning du valt. Har du valt att ha din festklänning en decimeter kortare än vad du kunnat så kommer dina skor att synas mycket väl när du rör dig i rummet. Det normala är att bära höga klackar till långa klänningar men du kan mycket väl sända ett tydligt budskap genom att bära lågklackat till klänningen. Genom att bära låga klackar meddelar du omgivningen hur du ser på feminint mode och klädsel som kan ha negativa effekter på en kvinnas hälsa.

Related Posts